Brf Skagagård
Karta över området där förening huserar

Området runt Kista gård

Kista är ett spännande område fullt av utveckling och potential. Mitt i IT-Sveriges kärna hittar du möjligheter till ett stillsamt boende med goda kommunikationer och nära till friluftsliv och grönområden. Nedan följer grundläggande information om det närliggande området.

Affärer och restauranger

Kista Galleria är ett av Sveriges största köpcentrum med över 180 olika affärer och restauranger. Här finns Skandinaviens största modeboulevard, en food court som erbjuder mat från alla världens hörn, hotell samt Stockholms näst största biograf med 11 salonger. De flesta av butikerna har öppet till åtminstone 21:00 de flesta dagarna på året. Runtom Kista Galleria finns dessutom ett gediget serviceutbud med banker, sjukvård och diverse kommunala serviceinrättningar.

Skolor och barnomsorg

Flera skolor finns i området, med god tillgång på daghem och förskolor.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje mellan mellan T-centralen och Kista tar ca 18 min. Från Kista Centrum finns bussförbindelser till stora delar av norra och västra Stockholm. Kista har också nära anslutningar till både E4 och E18, samt promenadavstånd till Pendeltåg i närliggande Helenelund.

Natur och fritid

Kista Science City har ett stort utbud av sport- och rekreationsmöjligheter med tillgång till flera motionsanläggningar. I Kistas omedelbara närhet ligger Järvafältet, ett av länets största naturreservat med flera motionsspår och fina grönområden.